Štai kaip kavą ruošia arabai, kurie itin vertina šį gėrimą. Jį verda tam skirtuose induose, kuriuos mūsuose vadina “turkais”. Pirmiausiai į indą pripila pusę kiekio vandens ir prideda cukraus pagal skonį. Tai daroma ne šiaip sau, juk vandentiekio vanduo kietas, o cukrus minkština vandenį. Todėl šiuo atveju ekstragavimas vyksta intensyviau.
Indą stato ant viryklės, ir užverda vandenį. Tuomet nuima nuo ugnies, suberia maltą kavą, pripila likusį vandens kiekį ir vėl stato ant ugnies. Po keleto sekundžių susidarys tiršta puta, nuo kurios tirštumo priklauso gėrimo kokybė. Puta – tai lyg dangtelis, neleidžiantis aromatui išgaruoti iš indo.
Labai svarbus momentas:
Ruošdami kavą arabiškai, putai leidžiama pakilti tik 1 kartą, kitaip užverdantis skystis gali burbulais suardyti putos "dangtelį".
Jei leisim jai pastovėti, tai puta palaipsniui suirs ir dalis nepakartojamo kavos aromato išlėks į orą. Teisingai ruošiant kavą, vyksta beveik visiška pagrindinių komponentų ekstrakcija, ir papildomas pašildymas jau nieko gero neduoda.